На нинішній швидкості змін постійна освіта нам необхідна, щоб не потрапляти у пастку ефекту Даннінга-Крюгера. Що означає цей ефект? Якщо просто, це випадок, коли люди намагаються виступати експертами в темі, у якій вони досить погано розуміються. 

Тобто люди, які мають низький рівень кваліфікації, часто роблять страшенно помилкові висновки і при цьому нездатні усвідомлювати свої помилки через низький рівень власної кваліфікації. Або недостатнього поглиблення у тему. Так, наприклад, філософію есенціалізму, якою користуються власники світових компаній, через зверхнє сприйняття й не прочитавши книг автора філософії Грега МакКеона, можна сприйняти за банальний тайм-менеджмент. 

Цікаво, що освічені люди якраз часто сумніваються у своїй компетентності. Задають більше питань, досліджують. Вони розуміють, скільки праці та знань потрібно, щоб стати професіоналами. І навпаки, чим більш обмежена людина у рівні знань, тим більш ерудованою та талановитою вона себе вважає. А якщо ця людина при цьому ще й дуже впевнена у собі, то, як сказав геній іронії Марк Твен, «успіх неминучий».