IQ, EQ, VQ, LQ, BQ, PQ, SQ: сім типів інтелекту успішного керівника

IQ (Intelligence Quotient) - коефіцієнт інтелекту, кількісний показник рівня інтелекту, який певною мірою є вродженим, і почасти натренованим.

EQ (Emotional Quotient) - емоційний інтелект, здатність розуміти почуття і переживання інших людей, розуміти, як змінюється настрій оточуючих в залежності від обставин та ефективно взаємодіяти.

VQ (Vitality Quotient) - коефіцієнт життєвої енергії, здатність генерувати енергію у собі та заряджати енергією оточуючих. Реальний рівень життєвої енергії визначається тим, наскільки успішно людина вирішує поставлені завдання.

LQ (Love Quotient) - коефіцієнт любові, серцевий інтелект, здатність відчувати почуття і прихильність до людей, тварин, природи.

SQ (Spiritual Quotient) - коефіцієнт духовного розвитку (не плутайте з релігійні або пов'язаними з ними принципами). Цей коефіцієнт належить до рівня цілісної самосвідомості, моралі, мудрості і відповідальності.

BQ (Body Quotient) - коефіцієнт тілесного інтелекту, пізнання й осмислення реальності через відчуття, дотику, руху.

Якщо у нас добре розвинений тілесний інтелект, ми відчуваємо кожну клітину свого тіла, прислухаємося до імпульсів, і наші рефлекси справно працюють.

PQ (Practical Quotient) - коефіцієнт практичного інтелекту, володіння скілом критично мислити, приймати правильні рішення і динамічно реалізовувати заплановане на практиці.