ЯК ДІЗНАТИСЯ, ЩО У ВАС НИЗЬКИЙ РІВЕНЬ ЕМОЦІЙНОГО ІНТЕЛЕКТУ: 6 відвертих питань до самих себе

1. Адекватний я в оцінці своїх можливостей?

Напевно вам зустрічалися дуже нудні люди, які щиро вважають, що у них відмінне почуття гумору. Або графомани, які стверджують, що вони прекрасні письменники або журналісти. Або фотографи, що роблять знімки, які подобаються тільки їм самим, а решта просто не розуміють художника ... З великою часткою ймовірності це люди з низьким рівнем EQ.

2. Чи багато я критикую?

Власники низького рівня EQ, як правило, дуже критичні стосовно інших. Заклик зрозуміти і пробачити - не для них. Вони дратуються, коли їх просять зважити на становище, бути поблажливим, люблять засуджувати і роздавати поради.

3. Чи приймаю я чужу точку зору?

Ще одна особливість володарів низького EQ - любов до суперечок та негнучкість. Ви часто заводите спір на порожньому місці (приводом може стати що завгодно) і завжди вимагаєте від опонента надати велику кількість аргументів.

4. Звинувачую я інших у своїх помилках?

Невміння управляти своїми почуттями часто призводить до емоційних спалахів. Ви зазвичай звинувачуйте в своєму неадекватній поведінці не себе, а інших людей або якісь обставини.

Це відбувається інстинктивно, адже ви не усвідомлюєте, що самі стали причиною емоційного спалаху. Ви впевнені, що вибору у вас не було, а навколишні просто цього не розуміють.

5. Приховую я свої справжні емоції?

вам складно підтримувати дружні і любовні відносини. Вас дратує необхідність йти на поступки і шукати компроміси, зважати на думку людини поруч.

6. Чи можу я поставити себе на місце іншого?

Ви ніколи не замислюєтеся, що б відчували, які емоції переживали, опинившись на місці іншої людини. Людям з не дуже розвиненим EQ нецікаві люди, вони не хочуть зрозуміти, яким є їхній характер, що ховається за вчинками. Вони відчувають негативні емоції, але часто не можуть зрозуміти їх причину.

Так, ці питання можуть не розкрити всіх деталей EQ-діагностики, але певні сигнали точно подадуть.