ТАЛАНТИ БІЛЬШЕ НЕ ХОЧУТЬ ПРАЦЮВАТИ В КОМПАНІЯХ, які диктують, що і як потрібно робити

«Люди прагнуть контролювати, коли вони працюють, де вони працюють і над чим вони працюють", - ствержує Арвінда Мальхотра, професор Kenan-Flagler Business School, який вивчає питання талантів вже 20 років. Експерт назвав три тенденції, пов'язані з автономією.

Перша - це автономія на роботі

У вас є можливість робити те, що вам цікаво? Чи можете ви вибрати, чим займатися і над чим працювати?

Друга - автономія у виборі локації

Де ви збираєтеся працювати? Ви можете захотіти бути в одному місці, тому що там живе ваша сім'я, або можете вибрати інше місто через любов до хайкінгу.

Третя - автономія у виборі часу

Йдеться про вибір робочих годин і відмову від старого уявлення про п'ятиденному робочому тижні з 9 до 5. Мальхотра називає це пережитком часу

Люди шукають цікаву роботу, засновану на їх навичках. Причина, через яку вони втрачають організаційну ідентифікацію, полягає в тому, що робота просто перестає бути їм цікавою. Їм стає нудно. Робота перетворюється на транзакцію: їм платять зарплату, і вони роблять роботу.

Наступне покоління шукає сенс в роботі, впевнений Мальхотра. Це може бути робота, важлива для них особисто,  — де вони можуть застосувати свої навички або навчитися новим. Їх робота може бути соціально значущою і впливати на суспільство. Якщо вони не можуть отримати це у своїй корпоративній ідентичності, вони шукають свободу і можливості зробити це у іншій компанії.

Джерело: https://bit.ly/2RrE9WC