П'ЯТЬ ОЗНАК ВИСОКОГО РІВНЯ ІНТЕЛЕКТУ: хто ваш здобувач або колега?
Щоб зрозуміти, наскільки високий рівень інтелекту у вашого співрозмовника (особливо, якщо ви people-менеджер й проводите співбесіду), скористуйтеся цими нескладними маркерами. Звичайно, вони не панацея, але стануть вам допоміжними орієнтирами.

  • Люди із високим рівнем розумових здібностей практикують інтелектуальне змирення.
Задайте питання, на яке здобувач не знає точної відповіді, а потім спостерігайте за його реакцією. Якщо він зізнається, що не знає точної відповіді й не видає впевнено будь-яку думку, - це гарний знак.

Люди з цією якістю критично ставляться до висновків, заснованих на чужій аргументації. Вони відкриті для критики, до різних точок зору і ставлять істину вище за власне его.
  • Вони орієнтуються не лише в науках.
Хитрість та кмітливість також свідчать про наявність високого інтелекту. Вчені Єльського університету виявили, що побутова кмітливість важлива для співробітників, як і їх академічні здібності.
  • Вони занурені у себе.
Інтелектуально розвинені люди часто демонструють самопізнання. Вони аналізують власний розумовий процес і ставлять під сумнів власну природу. Вони знають, коли і як вони працюють краще за все, а коли можуть бути не надто продуктивними.

Не дивно, що люди з високим рівнем самопізнання часто бувають відмінними учнями і співробітниками. Вони використовують свій творчий хист до саморефлексії у своїх інтересах.
  • Вони всім зацікавлені.
Розумним людям важливо дізнатися більше, заглибитися у деталі просто заради того, щоб отримати більше знань. Це для них дійсний життєвий драйв.
  • Вони спрощують рішення великих проблем.
Розумні люди, як правило, вміють спрощувати складні проблеми і вирішувати їх оригінальним та оптимальним способом.