ЧОТИРИ СТРАТЕГІЇ для створення ефективного гібридного офісу

Суміщайте цифровий і фізичний досвід

Інтегруйте фізичні простори й технології, тримаючи у голові три ключові концепції: рівність, залученість і зручність.

Наприклад, у переговорній кімнаті на кінці довгого столу стоїть монітор. Особисто присутні учасники сидять навколо столу, а віддалені з'являються в віконцях на екрані, часто на тому ж моніторі, де демонструються обговорювані матеріали.

Поміняйте місцями закриті й відкриті простори

Зустрічі частіше будуть проходити у відкритих просторах з рухомими межами, а індивідуальна зосереджена робота - у закритих приміщеннях на зразок кабінок або невеликих кластерів.

Індивідуальні робочі місця потрібно буде зробити більш закритими, важливо обмежити видимість і чутність, щоб створити більш відокремлену обстановку, до якої ми звикли, працюючи з дому.

Змініть фіксоване на гнучке

В тренді тимчасові pop-up-майданчики і нові моделі коворкінгу у відповідь на попит більш короткострокових орендних рішень.

Можна оптимізувати офіс, спроектувавши відкритий простір, де вранці проводити гібридні наради, в середині дня обідати, після обіду влаштовувати загальні збори, а ввечері - здати його в оренду.

Загальні простори врівноважте за допомогою індивідуальних

Співпраця - це не просто взаємодія в групі, вона вимагає й усамітнення. Для ефективної співпраці необхідне чергування командного і зосередженої самостійної роботи, коли у кожного є можливість обмірковувати ідеї та займатися подальшою реалізацією намічених кроків.

Якщо проводити занадто багато часу разом замість концентрації на індивідуальних завданнях, це призведе до групового мислення.

Резюме:

офіс майбутнього стане конкурентною перевагою компаній, які не упустять сьогоднішній момент для позитивних змін. Компанії, які вибирають підхід «поживемо - побачимо», ризикують розчарувати своїх співробітників, які виявлять, що старий офіс не відповідає новим реаліям.