EQ-ЛАЙФХАК: 6 токсичних міфів про роботу, від яких час позбутися

1. Дружба з колегами по роботі шкідлива

Дружба з колегами будується з тих же причин, що і з іншими людьми. Вона виникає із взаємної довіри, приємного проведення часу, спільних цінностей, зацікавленості в самій людині й турботі один про одного.

Не варто прикидатися, що всі навколо подобаються вам однаково - це нещиро й енергозатратно.

Але і повна відмова від можливості завести друзів призведе до ізоляції. У цьому питанні краще дотримуватися балансу і розглядати офісну дружбу як частину процвітання окремих співробітників і всієї команди.

2. Збільшення робочих годин підвищує продуктивність

Дослідження довели, що у кожного є певний ліміт продуктивних годин на день або на тиждень.

Вигорання - це не знак пошани. Чим довше триває робочий марафон, тим нижча ймовірність того, що співробітники будуть справлятися з повсякденними завданнями та видавати високі результати.

3. Тільки гроші мотивують до роботи

Цей міф зумовлений тим, що фінансова винагорода - це той тип мотивації, який найлегше виміряти.

Проте дослідження показують, що у цьому процесі беруть участь безліч факторів, індивідуальних для кожного. Це може бути як виконання важливої роботи, так і отримання визнання за свою роботу або ідею.

4. Більшість людей не бажають докладати зусиль

Лише деякі люди ліниві від природи. Співробітники, яких зазвичай називають «не залученими», як правило, просто не хочуть вкладати енергію в роботу, в яку вони не вірять.

5. Кожній посаді відповідає певний тип особистості

Люди обожнюють категоризувати оточуючих. Однак кожна людина має в собі суміш різних якостей і виявляє свої сильні сторони по-різному.

Це правда, що ті, кого називають «інтеграторами», як правило, добре справляються з формуванням відносин. Вони більш емпатичні й легкі у спілкуванні.

Однак так звані «піонери» також здатні надихати інших на високі досягнення, а це неоціненний тип взаємин.

6. Робота - це гра з нульовою сумою

Однак принципи людської природи й капіталізм показують, що людям потрібно об'єднуватися для досягнення загальної, доступною для всіх нагороди - як матеріальної, так і психологічної.