Тарас Кицмей – співзасновник SoftServe, міжнародної ІТ-компанії з головними офісами у Львові та Остіні (штат Техас, США), компанії, яка налічує близько 9 тисяч співробітників у європейських та американських офісах бренду

Мудрий, променистий, скромний, Тарас Кицмей нагадує Григорія Сковороду, Остапа Вишню, Стіва Джобса та Ілона Маска у одній особі. У рамках Business Thinkers Forum'2021: Стратегії. Лідерство. Принципи Тарас відверто поділився на нетривіальними судженнями про лідерство у епоху «антивождизму» - до вашої уваги його ключові 12 інсайтів.

▪️Формула нашого успіху - лідерство + інновації. Якщо подивитися на IT-ринок Львова, то 50-100 IT-компаній створено людьми, які пройшли школу SoftServe.

▪️Я поділяю точку зору Білла Гейтса: «As we look ahead into the next century, leaders will be those who empower others». Справжні лідери роблять успішними людей, які працюють поруч з ними, тоді компанія буде домагатися успіху.

▪️Якщо лідер робить успішної команду під собою, і кожен лідер в цій команді передає цей успіх далі, компанія в цілому досягатиме успіху.

▪️Успішну компанію можуть створити тільки успішні люди.

▪️Менеджер - це посада, а лідер - це набір якостей. Три базові якості лідера, щоб бути у числі перших: візія (high-level план, команда повинна розуміти, куди рухається), потужний емоційний інтелект (люди повинні хотіти з цим лідером працювати, а він – надихати їх, запалювати) і воля долати труднощі.

▪️Щоб велика компанія не перетворилася на громіздку і неповоротку бюрократичну структуру, її потрібно правильно структурувати - провести децентралізацію. Компанія SoftServe сьогодні складається з 20 мінікомпаній, і у кожної компанії є свій міні СЕО-лідер, якому надані максимальні повноваження.

▪️У середині 90-х ми створили структуру, при якій компанія складалася з багатьох small business unit (SBU), які були забезпечені великими повноваженнями і максимальною підтримкою. Головний генератор зростання - лідери, які керували бізнес-юнітами.

▪️Стабільність в SoftServe - це постійні зміни. Як говорив Джобс: "Інновації відрізняють справжніх лідерів від фоловерів". Ефективні лідери повинні постійно змінюватися відповідно до зовнішніх умов та етапів розвитку компанії, впроваджувати інновації - не тільки у технологіях, але і в управлінні, реструктуризації.

▪️Найгірше - це байдужість, коли людина в компанії відчуває себе втраченим. Роль лідера - розвивати таланти, допомагати їм досягати цілей, заради яких вони приходять у компанію, створювати атмосферу довіри.

▪️Є теорія позитивної та негативної влади. Позитивна влада - коли ти даєш завдання, і люди в команді згодні його виконувати, усвідомлюють його цінність і профіт. Негативний - коли із завданням не згодні, але змушені його виконувати. Обидві ці влади повинні співіснувати - питання у пропорції (оптимально - 90% позитивної, 10% негативної).

▪️Я себе повністю вважаю людиною світу. Зараз у нас є можливість торкатися інших культур і усвідомлювати, що бути людиною світу - це поважати культури всіх інших народів поруч. Я люблю культури інших країн глибоко і чесно. Ми хочемо, щоб поруч були не тільки «Макдональдси», а й ресторани, які знайомлять нас з іншою культурною спадщиною. Ми хочемо, щоб світ був максимально різноманітним.

▪️Безумовно, ми, у першу чергу, повинні розвивати свою культуру - це наш обов'язок. Ми з неї виросли. Нас буду поважати настільки, наскільки у нас виходить розвивати свою культуру, піклуватися про неї.