ГНУЧКІСТЬ, АМБІЦІЇ, СПРОЩЕННЯ: 12 принципів лідерства Amazon

Принцип 1: особиста відповідальність

Безос вивів правило: кожен, хто пов'язаний з Amazon - від рядових співробітників до керівників вищої ланки - повинні мислити як власники. Тобто думати про довгострокову результаті своїх рішень, а не обмежуватися короткочасними вигодами.

Принцип 2: винахідливість і спрощення

В Amazon практикують винахідницький підхід, заснований на ідеї про глухі кути. Коли задум виявляється невдалим, людина потрапляє в безвихідне становище. Однак, якщо клієнти приймають ці інновації, глухий кут перетворюється в можливості.

Принцип 3: правота

У лідерів відмінне бізнес-чуття і добре розвинені інстинкти. Вони дивляться на ситуацію з різних точок зору, не бояться ставити під сумнів свої переконання і коригувати позицію.

Принцип 4: навчання і допитливість

В Amazon цінують людей, які готові розвиватися. Компанія навіть виділила $ 700 млн на підвищення кваліфікації 100 тис. своїх співробітників уСША до 2025 року.

Принцип 5: залучення і розвиток кращих співробітників

Наприклад, за програмою Career Choice Amazon виплачує до 95% вартості навчання. Гроші при цьому повертати не потрібно.

Принцип 6: орієнтація на високий рівень

Для перегляду ідей і продуктів Безос кожен раз просить підготувати до наступного наради документ з 6 сторінок з пропозиціями та запитаннями. Щоб зборів були ефективними, застосовується «правило двох піц»: в кімнаті має бути присутнім стільки учасників, скільки можна нагодувати двома піцами.

На думку Безоса, велика кількість людей робить нараду менш продуктивною.

Принцип 7: широкий кругозір і амбітність

Amazon створює продукти світового охоплення і вимагає від своїх співробітників сміливості, амбітності та оригінальності в обслуговуванні клієнта.

Принцип 8: акцент на діях

Безос впевнений: «Якщо ви не інвестуєте у невдачі і не ризикуєте, то не розвиваєтеся і не мислите глобально».

Принцип 9: ощадливість

Мета Amazon - досягати більшого при менших витратах.

Принцип 10: формування довіри

Співробітник Amazon - той, хто виправляє помилки, а не шукає винного. Він не боїться, коли щось йде не так, і визнає свою відповідальність у разі невдачі.

Принцип 11: досконале вивчення

Лідери уважні до деталей, часто проводять перевірки і скептично ставляться до ситуацій, коли слова розходяться з реальними показниками.

Принцип 12: твердість, уміння заперечувати і йти до кінця

Вони повинні вміти робити складний вибір і відмовляти - навіть якщо це викликає неприємні емоції. Прийнявши рішення, цілком присвячують себе його виконання.