Безос іде з посади СЕО, але залишається виконавчим директором Amazon, реалізуючи правило «двері в один бік». Воно допомагає Безосу розставляти пріоритети та керувати своїм часом.

Фінансовий директор Amazon Брайан Олсавскі пояснив, що «Джефф братиме участь в ухваленні рішень" з одностороннім рухом ". "Двері в один бік" - так в компанії назівают важливі рішення, наприклад придбання, стратегії, покупки продуктів та інші речі.

У своєму листі акціонерам у 2016 році Безос написав, що існує два типи рішень. Перший тип рішень - важливі і незворотні. В Amazon їх називають «двері в один бік». Їх потрібно приймати повільно й охайно.

"У Amazon я часто опиняюся в позиції "головного гальма". Я кажу: "Ого, я хочу, щоб ви проаналізували це ще сімнадцятьма різними способами, тому що це рішення важливе і незворотне", - пояснив Безос.

За словами Безоса, 99% рішень належать до другого типу. Вони важливі, але цілком зворотні. Це «двері, які відкриваються в обидва боки». Якщо рішення виявиться невірним, ви втратите час і трохи грошей, але не більше того, написав Безос.

Найняти молодшого менеджера по роботі з клієнтами, який не справляється, - це рішення "з двостороннім рухом". Воно не потребує участі виконавчого голови і може бути звернено назад".

Рішення про те, чи виводити компанію на біржу, - це "рішення у один бік". Чи робити велике придбання - "одностороннє" рішення. Незворотні рішення, за словами Безоса, потрібно відразу усвідомлювати і приймати тільки шляхом консенсусу, дебатів і розгляду всіх можливих варіантів.